Matematik

Forskrift

07. december 2009 af ramuk (Slettet)

Hey,

En smule hjælp ønskes:

I et havbrug opdrættes laks. Når laksene udsættes i havbruget, vejer de ca. 0,5 kg hver. Efter 8 måneder vejer de omkring 4 kg.

Antallet af laks antages at være eksponentielt aftagende. Vi antaer, at der forsvinder 11% af laksene pr. måned. Der udsættes 480 små laks i havbruget.

b) Bestem forskriften for den funktion, n, der beskriver antallet af laks i havbruget som funktion af t .
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af Isomorphician

Kig på den generelle forskrift for eksponentielle udviklinger:

f(t) = b*at

b værdien til t = 0 (startværdien)

a er fremskrivningsfaktoren ( 1 + r = a )


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.