Andre fag

Komma

24. januar 2005 af Caroline (Slettet)
Jeg har hørt rygter om at de nye kommaregler er ved at blive afskaffet... Er der nogen der ved om dette er korrekt???

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2005 af Marcus (Slettet)

Ja det er korrekt, de nye kommaregler er afskattet. Det er dog lidt for hårdt sagt at de er helt "afskaffet", for man har integreret nogle elementer fra det nye komma i det gamle, hvor man så selv må vælge hvilken løsning man vil bruge.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Hermed en hyldest til det gamle grammatiske komma, thi det ved man trods alt, hvor man har. Gammelt, bundsolidt grammatisk håndværk - så kan det ny komma måske lære at indordne sig under andre forhold :)

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2005 af Samuel (Slettet)

Det perfekte, gamle komma er nu bevaret i sin fulde form - dog, som det også omtales, er der indført nogle "nye" elementer. Dette er imidlertid en slags "integration" af det Ny komma i det grammatiske komma: Det grammatiske komma må nu sættes med en vis valgfrihed, idet man selv må bestemme, om man vil sætte komma FORAN ledsætninger og før underordningskonjunktioner (når, da...).

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2005 af Samuel (Slettet)

... jeg burde måske tilføje at dette næppe er et nyt tiltag - ændringerne blev formuleret i sidste kvartal af 2003 med henblik på integration i sproget fra januar 2004.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2005 af NuclearWarhead (Slettet)

Begge kommaer er grammatiske. I stedet for løsningen med at man selv måtte vælge kommasystem, burde man have lavet det gamle nye komma til det eneste tilladte. Der er flere argumenter for at bruge det gamle nye komma. For det første er det nøjagtig lige så let/svært at sætte, dem der mener det modsatte, siger det bare fordi de er vant til det gamle komma. For det andet er det langt lettere at læse for læseren. En undersøgelse af de danske kommasystemer i sprogbladet "Mål og mæle" påviste for en del år siden at nyt komma er langt det hurtigste at læse, derefter kom pausekommaet (som bl.a. ligner/er engelsk og fransks kommasystem), og som bundskraber kom det traditionelle tysker- og russerkomma.

Svar #6
26. januar 2005 af Caroline (Slettet)

Hmm... Tak for hjælpen... Godt man har brugt så lang tid på at lære det nye komma :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2005 af Samuel (Slettet)

"Begge kommaer er grammatiske."

Nej, virkelig?!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2005 af Samuel (Slettet)

"dem der mener det modsatte, siger det bare fordi de er vant til det gamle komma."

Næppe. Det grammatiske komma er det mest "æstetiske" komma, idet dets applicering kræver et lille kendskab til grammatik - dermed udelukkes de brede masser. Desuden finder jeg det grammatiske komma langt mere læse- og skrivevenligt.

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2005 af Samuel (Slettet)

Desuden har jeg selv skiftet fra det famøse nye komma... til det grammatiske.

Skriv et svar til: Komma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.