Matematik
differentialligning
24. januar 2005 af
susbc (Slettet)
jeg har en differentialligning som lyder sådan her:
dy/dx= ay * (2-y)
den hedder sådan her:
y = 2 / (1+c*e^-a*2x)
a er et tal
grafen skal gå gennem punktet (2,1), hvordan kommer jeg videre????
dy/dx= ay * (2-y)
den hedder sådan her:
y = 2 / (1+c*e^-a*2x)
a er et tal
grafen skal gå gennem punktet (2,1), hvordan kommer jeg videre????
Svar #1
25. januar 2005 af chinpo (Slettet)
Har lige haft præcist samme opgave som den du sidder med, og du får oplyst et punkt mere, nemlig (0,(1/2)) og det er dette punkt, som du skal bruge først.
(1/2) = 2/(1+c*e^-2*a*0) <=>
(1/2) = 2/(1+c*1) <=>
(1/2)*(1+c) = 2 <=>
c = 3
Derefter kan du sætte det punkt ind som du selv har oplyst. Ligningen hedder nu,
1 = 2/(1+3*e^-2*a*2)
herfra skal du bare gøre som hvad jeg har gjort ovenfor.
Jeg kan afsløre at a = 0,275 så må du selv regne dig frem til det.
(1/2) = 2/(1+c*e^-2*a*0) <=>
(1/2) = 2/(1+c*1) <=>
(1/2)*(1+c) = 2 <=>
c = 3
Derefter kan du sætte det punkt ind som du selv har oplyst. Ligningen hedder nu,
1 = 2/(1+3*e^-2*a*2)
herfra skal du bare gøre som hvad jeg har gjort ovenfor.
Jeg kan afsløre at a = 0,275 så må du selv regne dig frem til det.
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
