Matematik

Matematik - Pythagoras, hjælp.

09. december 2009 af 1234564 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.
Jeg er ved at lave matematik og er kørt fuldstændig fast i følgende opgave. Håber I kan hjælpe.

De gamle grækere ville gerne kende mange af den slags retvinklede trekanter, når de skulle afsætte rette vinkler. Derfor søgte de efter talsæt af tre hele tal, som kunne danne sider i en retvinklet trekant.

Ved at prøve sig frem kan man finde mange af disse talsæt, men det bliver hurtigt besværligt. Pythagoras udtænkte en metode, som er beskrevet her:


1. Vælg et ulige tal større end 1, og lad det være den ene katetes længde.
2. Udregn dets kvadrat (sæt tallet i anden)
3. Træk 1 fra
4. Halvér resultatet
5. Du har nu længden af den ene katete
6. Læg et til
7. Du har nu hyptenusens længde.

Opg: Vælg 7 cm som længde for den ene katete og find længden af den anden katete og hypotenusen ved hjælp af den beskrevne metode.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af Nikolinek (Slettet)

 Det er vel meget simpelt, beskrevet som ovenfor.

1. Du har valgt 7 og det er den ene katetes længde

2. Du sætter 7 i anden 72 og udregner at det er 49

3. Træk 1 fra = 48

4. Halver = 24

5. Det er længden af den anden katete = 24

6. Læg en til = 25

7. Det er hypotenusens længde. = 25

Tjek igennem:

72 + 242 = c2 = 625. Kvadratroden af 625= 25. Altså passer det :)


Skriv et svar til: Matematik - Pythagoras, hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.