Matematik

Hjælp til opgave 2

09. december 2009 af pernguyen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven står i den vedhæftet fil jeg ved at det har noget med cirkler og vikler at gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af Gøglerjohn (Slettet)

 Goddag

Jeg nåede lige at se du spurgte til opgaven om "facts" på tuborg etiketter :)

Først og fremmest skal du tegne problemet, for at få et overblik.

Hvis de to pyloner hælder væk fra hinanden vil du gerne finde vinklen imellem disse. Det gør du nemmest ved at dele trekanten som de to pyloner danner med jordens centrum. På den måde får du 2 ens retvinklede trekanter hvor du kan udregne vinklen.

Når du har denne vinkel skal du bare finde størrelsen af det udslag det vil give hvis hypotenusen kun var 260m(som pylonen), og husk at du nu kun har udregnet halvdelen af forskydningen siden du delte trekanten i 2 til at starte med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis du laver en tegning af jorden og de to tårne samt forbindelses linierne mellem tårnene ved vandoverfladen og ved tårnenes top får du to ensvinklede trekanter.

(afstand for oven)/(afstand ved vandet)=(jordradius+tårnhøjde)/jordradius ⇒

x/1624 m=(6378,388 km+260m)/6378,388 km

Løs ligningen, husk at skaffe samme enhed i alle led først


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2009 af MN-P (Slettet)

tegnes jorden, tårnene (forlænget ind til centrum) og forbindelseslinier mellem tårne for oven samt forbindelseslinien ved vandoverfladen fås to ensvinklede trekanter hvorfra forholdet mellem siderne fås

x/1624m=6378,388 km+260m/6378,388 km


Skriv et svar til: Hjælp til opgave 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.