Matematik

Dæmpede svingning data

10. december 2009 af snowmann2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lavet nogle forsøg, hvor jeg optog en dæmpet svingning med et HD-kamera. Nu har jeg fået data ud og tegnet nogle grafer over disse forsøg i Excel. Er der nogen måde at jeg kan finde en forskrift på en dæmpet svingning eller hvilken måde synes i ville være en god ide at behandle disse data på?
Excel med resultater vedhæftet.

Vedhæftet fil: Data beregnet i excel.xls

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af mathon

Newtons 2. lov:

           Fres = -c(dx/dt) - kx

           m·(d2x/dt2) = -c(dx/dt) - kx

            d2x/dt2 = -(c/m)(dx/dt) - (k/m)x

            x" + (c/m)x'  =  - (k/m)x


Svar #2
10. december 2009 af snowmann2 (Slettet)

Så ud fra den data jeg har, kan jeg godt lave forskriften for en dæmpet svingning?


Skriv et svar til: Dæmpede svingning data

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.