Matematik

Lotto

10. december 2009 af jesperher (Slettet)

nogle der kan hjælpe mig med, hvordan jeg udregner chancen for 7 rigtige i lotto?

jeg tror nok jeg skal bruge en hypergeometrisk fordeling men jeg kan ikke se hvordan.

P(x=j) =( K(d,j) * K(N-d,n-j) )  /  K(N,n)

jeg tror nok N = 36 og n = 7.. men er blank med de andre bogstaver..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af Shase (Slettet)

Vi brugte binomialfordeling dengang vi lavede det på HF.


Svar #2
10. december 2009 af jesperher (Slettet)

problemet ved binomialfordeling er at det er med tilbage lægning.. dvs, at samme nr, kan optræde 7 gange..

men har fundet ud af hvordan man løse det,, fandt en anden formel..

ved bare ikke hvordan man så udregner det med tillægstal..


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du siger 36!/(7!*29!) = cirka 8,348 millioner kombinationer


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2009 af Shase (Slettet)

Binomial - kombinatorik

formel:

K(n:r) = (n!)/(r!.(n-r)!)

lotto 36 tal n

antal rigtige 7 r

kræver en lommeregner med CAS mener jeg. Vi brugte ti89

Den tager højde for at der efter første tal er mindre valgmuligheder. Den giver således 1 : 8.347.680 for at for 7 rigtige ved en række.

1 : 834.768 ved 10 rækker.


Svar #5
11. december 2009 af jesperher (Slettet)

Jeg siger mange tak for jeres hjælp.. :)


Skriv et svar til: Lotto

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.