Matematik

Cosinus

10. december 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg kan ikke forstå hvordan man regner der her ud, cosinusrelationer.

CosB = 11.61(i anden)+8.61(i anden)-4.29(i anden)/2*11.61*8.61.

Jeg burde finde vinklen B hvis jeg regner det stykke ud men det giver 0.95 eller sådan noget og det kan ikke passe vinklen er det ? Hvordan regnes det ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af MrAbdul (Slettet)

Hedder cosinusrelationen

solve (b2 = a2+b2-2*a*b*cos(B),B)

tag cosinus i -1 til det B!


Svar #2
10. december 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Forstod ikke helt hvad skal jeg hvis jeg renger på papir


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2009 af Isomorphician

cos(B) = (11,612 + 8,612 - 4,292)/(2*11,61*8,61) <=>

cos(B) = 0,95296 <=>

B = cos-1(0,95296) <=>

B = 17,64º


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2009 af MrAbdul (Slettet)

Der er en tast på lommeregneren der hedder cos opløftet i -1 vælg den og brug 0.95


Svar #5
11. december 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Super tak


Skriv et svar til: Cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.