Matematik

Find en lineær funktion

10. december 2009 af EmilLykke (Slettet)

Opskriv regneforskriften for den liniære funktion f der opfylder at f(4) = 3 og f(10) = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af Isomorphician

Se om der ikke står noget om topunktsformlen i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2009 af keg (Slettet)

hej du,

1) 9=6a +b   (f(6)=9) de værdier der var fremme for et øjeblik siden

2) 13=18a+b       (f(18)=13) de værdier som der stod for et øjeblik siden

træk 1 fra 2 og b udgår og så kan du finde a

facit:a=1/3 og b=7

i principet samme fremgangsmåde blot andre tal


Svar #3
10. december 2009 af EmilLykke (Slettet)

Kan man ikke bare gøre sådan her?

(6, 9) og (18, 13).

a = (13 - 9) / (18 - 6) = 0,33

b = 9 - 0,33 * 6 = 7


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2009 af MrAbdul (Slettet)

Så vidt jeg kan se skal man bare bruge disse formler

f(4) = 3 og f(10) = 1. dvs. P(4,3) og Q(10,1)

a = (y2-y1)/(x2-x1) = (1-3/(10-4) = -2/6 = -1/3

b = y1-a*x1 = 3-(-1/3)*4 = 4 + 1/3

y=-1/3x+4 + 1/3

Prøv selv :) at indsætte x som 4 og 10 så bliver du overrasket :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2009 af mathon

y = -(1/3)x + (13/3)            da (13/3) = 4 1/3


Skriv et svar til: Find en lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.