Matematik

Hjemmeregning

25. januar 2005 af hoho (Slettet)
Nogle der gider hjælpe mig med mit hjemmeregning?
Jeg har prøvet at finde ud af de skide 3 opgaver jeg mangler i over 3 timer nu... :(

http://www.computerforum.1go.dk/hmm/1.doc

http://www.computerforum.1go.dk/hmm/2.doc

http://www.computerforum.1go.dk/hmm/3.doc

Svar #1
25. januar 2005 af hoho (Slettet)

Ctrl-C + Ctrl-V

Hvis link ikke virker

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2005 af Grus (Slettet)

Hej Hoho.

Jeg går udfra, at I har været omkring begrebet "funktioner" i undervisningen.
(Formentlig lineære funktioner).

- - -

Baseret på de oplysninger du giver til 4.4, kan jeg ikke umiddelbart hjælpe dig færdig.
Det jeg KAN gøre, er at vise dig, hvordan du finder AREALET, af den resterende vandmængde.
Antal Liter må da bero på tankbilens længde, og lidt konvertering af måleenheder. c¨,)

Vi trækker arealet af den indtegnede trekant, fra arealet cirkeludnittet på de 90 grader.

Således får vi:

A_udsnit = 3,14*100^2 = 7853,98

A_trekant = ½*100^2 = 5000

Dermed er arealet af den resterende mængde vand:

A_vand = 7853,98 - 5000 = 2853,98

Håber det hjælper dig.

- - - -

Mht. til opgave 2.2-2.4, har vi:

2.3)Abonnementsbidrag er en fast årlig omkostning, mens de øvrige tre afhænger af forbruget.

Lader vi x betegne det årlige forbrug, kan vi opstille de årlige udgifter ved funktionen h(x):

h(x) = 7,25x + 6,25x + 10,65x + 1286
<=>
h(x) = x(7,25 + 6,25 + 10,65) + 1286
<=>
h(x) = 24,15x + 1280

Idet vi kender det ugentlige forbrug får vi:

årligt forbrug: 52*4,3 = 223,6

Indsæt i funktionen, og vi har de årlige udgifter:

h(223,6) = 6685,94

- - -

2.4)

Afgifterne udtrykkes ved:

g(x) = 6,25x + 10,65x
<=>
g(x) = 16,90x

Procentdelen findes så ved:

g(x)/h(x) * 100 = 56,52 %

- - -

2.5)

Her vil jeg nøjes med at angive fremgangsmåden, så du selv kan rode videre.

Jeg går udfra du kender P, altså antallet af personer i familien.
Isoler F i formlen foroven, og sæt f = 140.

Så har du det ugentlige forbrug i kubikmeter - lad os kalde det F_u.

Det årlige forbrug vil så være:

F_å = 52 * F_u

F_å ) x og udregner h(x) som ovenfor.

Tilsidst ser du på differensen:

h(223,6) - h(F_å)

... og har svaret.

- - -

1.3)

Her kan du svare på flere måder.
Du kunne eksempelvis indtegne "grafer" for henholdsvis periode A og B i et koordinatsystem el. lign.

Du vil nok opdage, at spare-kampagnen ikke har været særlig effektiv (¨,)

- - -

Håber det hjælper dig lidt.


vh


Grus

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2005 af Grus (Slettet)

PS: Hvis du er i tvivl med hensyn til nogle af de anvendte formler (f.eks. i 4.4), så slå efter i formelsamlingen. Mener I skulle have været omkring arealer af cirkeludsnit i undervisningen.

Svar #4
27. januar 2005 af hoho (Slettet)

Grus>> Er sku meget ked af at du har brugt så lang tid på at hjælpe mig, men vi afleverede i dag.. :(

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2005 af Grus (Slettet)

No prob.. lang tid???

det tog vel kun et kvarter, så det ska du ikk tænke på c¨,)

Skriv et svar til: Hjemmeregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.