Matematik

regneregler

12. december 2009 af EmmaHTX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen, der helt sikkert er bedre til matematik end jeg er, vil hjælpe mig...

Jeg sidder med et bevis for, hvordan man finder a ud fra to punkter i en eksponentiel funktion, men er kommet til et punkt hvor jeg ikke lige helt forstår hvad der sker i udregningen...

to punkter (x1,y1) og (x2,y2)

y1=b*ax1 og y2=b*ax2

y2/y1=(b*ax2) / (b*ax1) <=> y2/y1=(ax2) / (ax1) <=>  y2/y1=ax2-x1 <=> a=x2-x1√(y2 / y1)

Jeg forstår ikke hvad der sker 2 led til 3 led og fra 3-4 led...

Kan nogen please please hjælpe mig??


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2009 af Sixmax (Slettet)

I led 2-3 benytter man regnereglen at x^a/x^b = x^(a-b)

I sidste led ophæver tager man den (x2-x1)'te rod på begge sider af lighedstegnet for at få isoleret a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2009 af MN-P (Slettet)

y2/y1=(ax2) / (ax1) <=> y2/y1=ax2-x1

Brug potensreglerne

an/ap=an-p

y2/y1=ax2-x1 <=> a=x2-x1√(y2 / y1)

b=an ⇒ a=n√b      uddrager den n-rod på begge sider


Svar #3
12. december 2009 af EmmaHTX (Slettet)

SUPER SUPER! Det hele giver mere mening nu... 1000 tak for hjælpen til jer begge!


Skriv et svar til: regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.