Matematik

regneregler (logaritme)

13. december 2009 af EmmaHTX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har skrevet herinde før, hvis jeg var stødt på problemer i forbindelse med matematik, og har altid fået god hjælp. Så jeg prøver lige igen...

Jeg skal bevise at en potens funktion bliver en ret linje i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem:

y=b*x^a

så tag man log på begge sidder.

log(y) = log(b*x^a)

log(y) = log (b) + log(x^a)

log(y) = log(b) + a*log(x)

Men jeg forstår ikke, hvordan kan man gå fra log(b*x^a) til log (b) + log(x^a)??


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2009 af mathon

log(b · (xa)) = log(b) + log(xa) = log(xa) + log(b) = a·log(x) + log(b)


Skriv et svar til: regneregler (logaritme)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.