Fysik

Fysik - Elektricitet

14. december 2009 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har nogle spørgsmål i fysik som jeg overhovedet ikke kan finde svaret på, håber at i gider at hjælpe... På forhånd tak.

1. Hvor mange strømstød afgiver en vekselstrømkilde i hver periode
2. Hvad menes med vekselstrømmens frekvens?
3. Hvad består den roterende magnet på et el-værks generator af?
4. Hvor mange jernkerner er der normalt anbragt uden om den roterende magnet i generatoren på et el-værk


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af klingest (Slettet)

1. I den første halve periode sender vekselstrømskilden, strømmen den ene vej, og i den anden halve periode sender den strømmen den anden vej.

2. frekvensen er udtryk for antallet af perioder pr. sekundt, og kan udtrykkes ved f = 1/T hvor T er den tid det tager at gennemløbe en periode. Den måles i Hz.

3 og 4 En elektrisk generator på elkraftværk kaldes normalt for en synkronmaskine. Den består af en stillestående del, kaldet statoren, og en roterende del, kaldet rotoren. Den roterende del, er i virkeligheden en stor elektromagnet, dannet ved hjælp af jævnstrøm, der ofte kommer fra en stor diesel eller gasturbine generator.Den statiske del består typisk af omkring 3 store spoler, forskudt 120 grader fra hinanden. Den roterende elektromagnet danner et roterende magnetfelt der inducerer strømme i de 3 spoler ( eller 3 faser ) på statoren, ofte i størrelsen ordenen 10-20 kV.  Strømmen igennem den roterende elektromagnet bestemmer denne spænding. Derefter transformeres strømmen op på transmissionsnettets spænding, som ligger på 132-400 kV.

Håber du kunne bruge det!


Svar #2
14. december 2009 af Alfredjns (Slettet)

Tak for hjælpen :) Det hjalp meget :)


Skriv et svar til: Fysik - Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.