Matematik

Fibonaccital bevis

14. december 2009 af Cozcoo (Slettet)

Hej derude.

Jeg er igang med min SRP og har problemer med et bevis. Jeg skal bevise denne sætning:

Fn+3=Fn+2*Fn+1

Jeg skal bevise sætningen ved hjælp af induktion, men jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal gøre det og har virkelig prøvet at søge information.

Håber der er en der vil hjælpe.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af Peder Dingo (Slettet)

 Jeg kan ikke rigtigt se at induktion er en nødvendighed her.

Er det ikke lettere bare at sige at:

Fn+3 = Fn+1 + Fn+2 = Fn+1 + (Fn + Fn+1) = Fn + 2Fn+1

Medmindre det selvføgelig er en del af opgaven at vise det vha. af induktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2009 af Cozco (Slettet)

Det er desværre en del af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2009 af Cozco (Slettet)

Men tak for hjælpen. Du gjorder det ellers problem noget mere logisk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2009 af sigmund (Slettet)

Ja, for n = 0 får vi F3 = F0 + 2F1. Vi har, at F0 = 0, F1 = 1 og F3 = 2. Derfor er identiteten opfyldt for n = 0.

Vi antager så, at den gælder for n = m og opstiller den for n = m+1: 

Fm+4 = Fm+1 + 2Fm+2.

Dette kan omskrives til

Fm+3 + Fm+2 = Fm+1 + 2Fm+1 + 2Fm,

som igen omskrives til

Fm+3 + Fm+1 + Fm = 2Fm + 3Fm+1.

Fm+1 på venstresiden ophæves af 1 Fm+1 på højresiden (det samme med Fm), og vi får til slut

Fm+3 = Fm + 2Fm+1,

som gælder. Således gælder identiteten for n = m+1, og vi konkluderer, at den gælder for alle heltal n.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2009 af Cozco (Slettet)

Tusind tak. Nu kan min SRP endelig blive færdig.


Skriv et svar til: Fibonaccital bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.