Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Andenordens differentialligning - Tjek af lille opgave

15. december 2009 af jerkstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået til opgave at finde den søgte løsning til en anden ordens differentialligning, som opfylder at grafen for løsningen går gennem et bestemt punkt med en bestemt hældning. Opgaven er vedhæftet, håver der er en der kan hjælpe mig, ved nemlig ikke om jeg har brugt den rigtige metode til at besvare opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af DennisDeH (Slettet)

Bare smid den ind her ;)


Svar #2
15. december 2009 af jerkstore (Slettet)

y´´=-9y, går gennem punktet (pi/6;kvrod(2)), tangenthældning 3*kvrod(3). Jeg har fundet k=3, sat den ind i løsningen f(x)=c1*cos(kx)+c2*sin(kx). Så har jeg sagt f(pi/6)=kvrod(2), og løst med hensyn til c2, c2=kvrod(2). derefter har jeg fundet f´(x), og sagt f´(pi/6)=3*kvrod(3), og så løst den ligning med hensyn til c1, hvor c2 er sat ind. er det rigtigt, eller burde jeg gøre det på en anden måde? undskyld det er lidt uoverskueligt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2009 af DennisDeH (Slettet)

Det lyder til at være helt rigtigt. Evt. smid dit word dokument (eller hvad du skriver SRP i) herop :)


Svar #4
15. december 2009 af jerkstore (Slettet)

synes jeg også jeg havde gjort, men prøver igen.

Vedhæftet fil:Opgave.docx

Skriv et svar til: Andenordens differentialligning - Tjek af lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.