Matematik

Procentvis stigning

16. december 2009 af baaah (Slettet)

Hej folk

Jeg har lige et spørgsmål.

Hvis jeg får oplyst to procent tal, hvilket et 5 % og 13 % og jeg skal finde ud af hvor meget tallet er steget fra de 5 - 13 % kan jeg så godt benytte helt almindelig procent regning, så stigningen er på 160 %?

eller kan jeg ikke det fordi begge tal i forvejen er procent tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Du kan sagtens benytte almindelig procentregning, og dit resultat er korrekt, thi ((13% / 5%) - 1)*100% = 160%.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2009 af mathon

              (1,13-1,05)/1,05 = 0,07619 = 7,619%


Skriv et svar til: Procentvis stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.