Matematik

logaritmeproblem

16. december 2009 af NadiaRG91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg har er lille problem i forbindelse med min SRP, som jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med(:

Jeg er ikke helt sikker på hvordan tallet log2 3/2 skal forstås? jeg opfattede det først som to-tals logaritmen, sådan at der faktisk stod 23/2, men da det fremgår senere i opgaven, at tallet  log2 3/2 tilnærmelsesvis er lig 0.5849625007 kan det jo ikke være tilfældet, da 23/2 = 2,82843...?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2009 af ibibib (Slettet)

log2(3/2) = log(3/2)/log(2) = 0,5849.

Du har vist misforstået hvad to-tals logaritmen er for noget.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2009 af NejTilSvampe

når du tager totalslogaritmen til et tal (f.eks. 3/2) får du dét tal som du skal opløfte 2 i, for at få det tal (altså 3/2)

Med andre ord  2log2(3/2) = 3/2 

Gør prøve:  20,5849 ≈ 3/2


Svar #3
16. december 2009 af NadiaRG91 (Slettet)

nååå, på den måde ! - smart(: - tak for hjælpen;)


Skriv et svar til: logaritmeproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.