Matematik

Punktmængde

16. december 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lige været til eksamen.

Fik denne opgave:

En funktion f er giver ved f(x)  = 12/x+4 , x<= 0

Punktmængden M1 er afgrænset af grafen for f, x-aksen, y aksen og linjen x=a.

Punktmængden m1 drejes 360 grader o x-aksen. Derved fremkommer et omdrejningslegeme. 

a) Bestem ved beregning volumet af omdrejningslegemet udtrykt ved a.

b) Beregn konstanten a således at volumet bliver lig med 20pi.

Jeg kunne lset ikke gemmenskue hvordan jeg skulle løse dette.

Nogen ideer? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af latte (Slettet)

jeg fik b til 40/3 og c til 352pi/3 og d til 160pi/3


Svar #2
16. december 2009 af Rina68 (Slettet)

det er vist opgave 1 du taler um:)

Der fik jeg B til 56/3, D til 128pi/3 og C kan jeg ikke huske, men C ved jeg jeg har forkert. Den gav noget mærkeligt noget......


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2009 af latte (Slettet)

hovsa det var en anden opgave hehe. du skal bare regne den ud med a som en grænse og det du får ud af det skal du sætte lig med 20pi og isolere a. a skal give 5, hvad fik du i opgave 3 b og c


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2009 af latte (Slettet)

karina er det dig??? syntes at dine resultater ser bekendt ud :) og rina er de sidste bogstaver i dit navn


Svar #5
16. december 2009 af Rina68 (Slettet)

jamen det er da mig:)

opgave 3 b fik jeg Y= 1+2x +c * e^-x

og 3 c fik jeg c = 1


Skriv et svar til: Punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.