Matematik

plzz. help

16. december 2009 af DivaGlobsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 en der er sød og hjælpe.
opgave:
et håndboldhold tabte på to sæsoner 9 kampe. i de 36 spillede kampe lykkedes det at få 48 points hvor mange kampe vandt holdet på de to sæsoner, når man får 2 points pr. vundet kamp og 1 points pr. uafgjort kamp? har prøvet men forstår ikke rigtig hvordan man gør :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af 2007xkc (Slettet)

De har spillet 36 kampe og tabt de 9, altså 27 kampe de enten har vundet i eller spillet uafgjort.

De får 48 point på de to sæsoner. 2 point pr. vundne og 1 point pr. uafgjorte.

Ved ikke helt hvordan man matematik regner det ud, men ligningerne må se således ud

2*x+1*y=48

og

x+y= 27

x=21 og y=6

Så hedder ligningerne 

2*21+1*6 = 42+6 = 48

og

21+6 = 27


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2009 af Isomorphician

To ligninger med to ubekendte:

x: antal vundne kampe

y: antal uafgjorte kampe

(i): x+ y = 27

(ii): 2*x + 1*y = 48


Svar #3
16. december 2009 af DivaGlobsen (Slettet)

 tussind tak nu kan jeg bedre forstå den :)


Skriv et svar til: plzz. help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.