Matematik

3-trinsreglen

16. december 2009 af Lauzibooy (Slettet)

hej, jeg har et spørgsmål der lyder:

beregn ved hjælp af 3-trinsreglen f´(2) for funktionen med forskriften:

f(x)=x3-3x-1

det jeg har gjort indtil videre er dette

as=(f(x0+dx)-f(x0))/dx

da jeg ved det er f´(x) jeg skal finde kan jeg sige x0=2

as=(f(2+dx)-f(2))/dx

men det er så her jeg går i stå. Har prøvet at sætte funktionen ind på alle verdens måder, men jeg tror det er her det går galt så hvis en eller anden trinvis kunne vise hvad jeg skulle ville det være rart

på forhånd tak


Svar #1
16. december 2009 af Lauzibooy (Slettet)

den skal gerne afleveres i morgen, i en større rapport om diffentialregning så den er sehr wichtig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2009 af MacPhersson (Slettet)

Nu er det en del år siden jeg har haft det selv, men så vidt jeg husker skal du sætte funktionsudtrykket 
f(x)=x3-3x-1 ind i (f(x0+dx)-f(x0))/dx så du får følgende:

(((x0+dx)3-3(x0+dx)-1) - (x03-3x0-1)) / dx

Når du ganger alle parenteserne ud ladet du 'dx gå mod 0' og det du har tilbage burde gerne være f '(x0)=3x02-3

Du kan nu sætte 2 ind i den ligning og finde f '(2)


Svar #3
16. december 2009 af Lauzibooy (Slettet)

så den ser sådan her ud:

(((2+dx)3-3(2+dx)-1)-(23-3*2-1))/dx

eller hvad?


Svar #4
16. december 2009 af Lauzibooy (Slettet)

har fundet ud af det nu.

mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: 3-trinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.