Matematik

Fibonacci hjælp?

17. december 2009 af Om4r (Slettet)

Hej søde folk, jeg prøver lige igen.

Jeg skal bevise en formel ind for emnet "Fibonacci"

For at gøre det mere overskueligt for jer, har jeg vedhæftet et word-dokument med opgaven og  formlen.

Jeg håber på at der findes en sød person, ude i den store verden som har tid og lyst til at hjælpe mig :)

På forhånd mange tak! :)

Vedhæftet fil: Bevis formlen hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af peter lind

Jeg kan ikke læse din fil; men her er en hevisning til noget om Fibonacci tal. På siden kan du også søge på Fibonacci, hvis der endet du vil have at vide. http://mathworld.wolfram.com/FibonacciNumber.html


Svar #2
17. december 2009 af Om4r (Slettet)

Hej Peter, mange tak for linket, men jeg kunne ikke finde et bevis på formlen :S
Jeg kan sende dig et andet format så du kunne måske læse det?
Selvf hvis du har tid og lyst til at hjælpe mig, da jeg skal aflevere det imorgen, jeg er virkelig lost :S


Brugbart svar (3)

Svar #3
17. december 2009 af Dynin (Slettet)

#0 Brug at Fn=Fn-1+Fn-2 ... da er Fn+1=Fn+Fn-1=(Fn-1+Fn-2)+Fn-1=2Fn-1+Fn-2 og dermed er

Fn+12=(2Fn-1+Fn-2)2=4Fn-12+4Fn-1Fn-2+Fn-22=4Fn-1(Fn-1+Fn-2)+Fn-22=4FnFn-1+Fn-22 som ønsket :-)


Skriv et svar til: Fibonacci hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.