Matematik

trogonometri

17. december 2009 af poulsen889 (Slettet)

Hej. Jeg har svært ved følgende trigonometri opgaver. jeg ved heller ikke hvilke formler jeg skal bruge. er der nogle der evt. kan forklare mig hvordan man laver dem?


I trekant ABC er vinkel C= 17,46 grader, siden a= 78,58 og siden c=31,84
Beregn for hver af de to mulige trekanter de ukendte stykker i trekanten.


I trekant ABC er a= 12, c= 15 og medianen ma = 17
Beregn de ukendte stykker i trekanten.

Mvh. Kristian
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af MN-P (Slettet)

1) brug cosinusrelationen

c2=a2+b2-2ab cosC når du indsætter a,c og C får du en andengradsligning i b, som du derefter kan løse

brug sinusrelationerne til at finde A eller B

2) tegn en skitse. Brug cosimus relationerne til at vinklerne i trekanten med siderne ½a, c og ma


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2009 af mathon

trekanten har to løsninger
da
     C < 90º og a·sin(C) < c < a

c2 = a² + b² - 2ab·cos(C)

       b² - (2a·cos(C))·b + (a²-c²) = 0

       b² - (2·78,58·cos(17,46º))·b + (78,58²-c²) = 0


Skriv et svar til: trogonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.