Matematik

Selektionskoefficienter

20. december 2009 af L90 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder her med noget af det sidste af min srp, men er gået lidt i stå.

Jeg skal ud fra bogen "matematiks anvedelse i biologi"  undersøge tre genotypers forskellige tilpasningsevne. 

Jeg er dog ikke helt sikker på hvordan man kommer fra:
Δq = (S^'*pq+S^''*q^2)/(S*)- q 
til 
Δq= pq/(S*)*(p(S^'-S)+ q(S^''- S^' ))
og bogen giver ingen forklaring på det

Jeg er også i tvivl om hvordan selektionskoefficienterne "bare" kan indføres 
S=S^'*(1-k_1) og S^''= S^' (1-k_2 ) 
og hvordan de så kommer frem til: 
q= k_1/k_1+k_2 

Håber der er nogle, der kan hjælpe 


Skriv et svar til: Selektionskoefficienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.