Matematik

log-lineær parametrisering

22. december 2009 af jyden90 (Slettet)

(fra min bog:)Tre hypoteser i kvadratiske kontingenstabeller har særlig interesse ved studiet af Markovkæder:
Symmetri, Quasi-symmetri og Marginal homogenitet. Lad os først gennemgå hver af de
tre hypoteser og vente til næste afsnit med at relatere hypoteserne til Markovkæder. Vi
anvender samme notation som i foregående afsnit, hvor pij betegner cellesandsynlighed-
erne i en kvadratisk NxN-kontingenstabel og nij betegner det observerede antal i den
(i, j)'te celle. Den log-lineære parametrisering der anvendes er loguij = lambdai(0)+lambdaj(1)+lambdaij(01)
hvor uij = E(Xij) [hvor kommer den her parametrisering fra?, hvorfor er den gyldig? og hva står de enkelte led (lambdaer) for?],
Symmetri: Hypotesen om symmetri er
HS : pij = pji, for alle (i, j) tilhører S x S.
Anvendes den log-lineære parametrisering formuleres hypotesen
HS : lambdaij(01) = lambdaji(01), i forskellig fra j
lambdai(1) = lambdaj(0) [hvorfor er lambdaerne sandsynligheder?]


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. december 2009 af c_aastrup

Det må være Markovkæder på endelige tilstandsrum?


Svar #2
24. december 2009 af jyden90 (Slettet)

ja lige nøjagtig.


Svar #3
24. december 2009 af jyden90 (Slettet)

mit indlæg er direkte afskrift fra side 9 i den vedhæftede pdf-fil så du/I evt. ka se det i en mere læsevenlig udgave.

Vedhæftet fil:Inferens.pdf

Skriv et svar til: log-lineær parametrisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.