Matematik

Hjælp til færdighedsregning

30. december 2009 af IluTom (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey. Jeg skulle lave noget færdighedsregning og der var nogle stykker, jeg ikke helt kunne finde ud af.

1. 4x = 2x - 8

2. x^3 = 64

3. x^2 = 144

4. Omskriv 1/4 til decimal

5. Omskriv 8% til brøk

6. Omskriv 0,27 til procent

7. Omskriv 30% til decimal

8. 2 1/6 + 6 3/4 =

9. 16 1/3 - 8 2/9 =

10. Hvis 0,3 liter koster 2,40 kr., så koster 1 liter =

I må meget gerne give en forklaring, da jeg er helt blank (:

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2009 af volume (Slettet)

1: 4x=2x-8   minus med 2x på begge sider. så står der 2x=-8. så diciderer du med 2 på begge sider. x=-4.

2: den gætter man på, det giver 4. altså der står  i tredje, så 4 gange 4 gange 4. 

3:  der tager du kvadratroden af 144 eller prøver der frem. det giver 12. 12 gange 12

4: de brøker skal du lære i hovedet, men du kan bare sige 1/4 på papir, lommeregner eller i hvoedet, og det giver 0,25.

5: du kan bare sige 8/100 og hvis det fx var 20% kunne du sige 20/100.

6: gang med 100. 27 %

7: divider med 100, så bliver det 0,30.

10: sig 2,4/3, så ved du hvad 0,1 liter koster. så gang det med 10. så det giver 8 kr.

kan ikke nå resten.


Svar #2
30. december 2009 af IluTom (Slettet)

Mange tak. Forstår det nu (:


Svar #3
30. december 2009 af IluTom (Slettet)

Er der nogle, der kan forklare mig opg. 8 og 9?

8. 2 1/6 + 6 3/4 =

2 er et helt tal derefter står der en sjette del + 6 er et helt tal derefter står der tre fjerde dele.

9. 16 1/3 - 8 2/9

16 er et helt tal derefter står der en tredje del - 8 er et helt tal derefter står der to niende dele.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2009 af NejTilSvampe

 du kan lægge de hele tal sammen og brøkerne sammen hver for sig.

(2+6) + (1/6 + 3/4) = 8 + 11/12  <--håber du har lært at lægge brøker sammen.

(16-8) + (1/3 - 2/9) = 8 + 5/9


Svar #5
30. december 2009 af IluTom (Slettet)

Mange tak (; Og ja, det har jeg lært.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. december 2009 af KarlHagen (Slettet)

1. x = -4

2. x = 4

3. x = 12

4. 0,25

5. 2 / 25

6. 27 %

7. 0,30

8. 107 / 12

9. 73 / 9

10. 8 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2010 af kaka1515 (Slettet)

kan i hjælpe mig med det her:

9 8 7 6 5 4 3 2 1 = 100

du har tre pluser og en minus

det er til imorgen... plz hjælp


Skriv et svar til: Hjælp til færdighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.