Matematik

håber på lidt hjælp :)

02. januar 2010 af knudsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, jeg er ikke helt med på de her opgaver, så håber på lidt hjælp :)

Bestem samtlige løsninger til f '(x) = 0, når f(x) = 1/3x^3 - 0,5x^2 - 6x ?

skal jeg så få den ligning til at give 0, eller?

Det oplyses at f '(x) = 2 og g'(x) = -3

a) bestem (f+g)'(x)

b) bestem (f-g)'(x)

c) bestem (4f)'(x)

den er jeg heller ikke helt med på :S?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2010 af mathon

f '(x) = x2 - x - 6 = 0


Svar #2
02. januar 2010 af knudsen1 (Slettet)

hmm det forstod jeg desværre slet ikke noget af ;S


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2010 af Booklover (Slettet)

Jeg tror han mener, at du skal bruge f'(x). Dvs.

f(x) = 1/3x^3 - 0,5x^2 - 6x 

f'(x) = 1/3 * 3 x2 - 1/2 * 2 x - 6x (du 'flytter' 3 og 2 ned, og x3 ændres derved til x2)

f'(x) = 3/3x2 - 2/2x - 6 (du ganger tallet i tælleren og fjerner x efter 6, da det er en konstant)

f'(x) 1x2 - 1x - 6 (3/3 og 2/2 er begge lig en hel)

f'(x) = x2 - x - 6 (der står i virkeligheden stadig (1)x2 - (1)x)

f'(x) = x2 - x - 6 = 0 (sætter udtrykket lig 0)

Ved ikke om det gav lidt mere mening :) (og om det overhoved var rigtigt!)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2010 af mathon

      f '(x) = 3·((1/3)·x3-1) - 0,5·(2·x2-1) - 6·(1·x1-1) = x2 - x1 - 6·x0 = x2 - x - 6

      f '(x) = 0
dvs
      x2 - x - 6 = 0

      x = -2  v  x = 3
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2010 af mathon

a)

    f '(x) = x2 - x - 6 = 2

              x2 - x - 8 = 0

              x = (1-√(33))/2 ≈ -2,37228  v  x = (1+√(33))/2 ≈ 3,37228


Skriv et svar til: håber på lidt hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.