Matematik

Tæthedsfunktion

04. januar 2010 af Daydark (Slettet)

a) Bestem konstanten C så

f(x) = C(x+1) , -1 ≤ x ≤ 1

er tæthedsfunktionen for en kontinuert stokastisk variabel X med værdimængde [-1 ; 1]

Hvad skal jeg gøre for at finde C?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Så vidt jeg husker, så skal du bestemme integralet mellm grænserne, så det bliver lig 1


Svar #2
04. januar 2010 af Daydark (Slettet)

svar listen siger at det bliver 1/2, jeg ved bare ikke hvordan han kommer frem til det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det er også rigtigt, C*∫x+1 dx = 1 <=> C=½


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv nu selv at regne efter!


Svar #5
04. januar 2010 af Daydark (Slettet)

okay, er der nogen speciel grund til at man lige vælger at integralet skal give 1?


Brugbart svar (2)

Svar #6
04. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ja for det er udtryk for den samlede sandsynlighed, altså integralet svarer til den sikre hændelse


Skriv et svar til: Tæthedsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.