Matematik

Opløse i primfaktorer

05. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

Opløs følgende tal i primfaktorer:

2310, 50050, 5544, 242550
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af dodobirdies (Slettet)

Fremgangsmåden er, at dele med det mindste primtal, indtil det ikke går op. Så deler man med næste primtal, indtil det ikke går op. På denne måde fortsættes, indtil primtallet bliver større end kvadratroden af det resterende tal.

Eks. 234500 = 2· 117250 = 2· 2· 58625 = 2· 2· 5· 11725
= 2· 2· 5· 5· 2345 = 2· 2· 5· 5· 5· 469 = 2· 2· 5· 5· 5· 7· 67
= 22· 53· 7· 67


Svar #2
05. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

Er det ikke sådan her?

2310 = 2*3*5*7*11

50050 = 2*(5^2)*7*11*3

5544 = (2^3)*(3^2)*7*1

242550 = 2*(3^2)*(5^2)*(7^2)*11


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af mathon

2310 = 10·23 = 2·5·23

50050 = 50·1001 = 2·25·91·11 = 2·52·7·13·11 = 2·52·7·11·13


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2010 af dodobirdies (Slettet)

yep ;)


Svar #5
05. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

Er de andre korrekte, mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2010 af mathon

242550     både 5 og 11 er divisor

242550 = 55·4410 = 5·11·212·10 = 5·11·(3·7)2·2·5 = 2·32·52·72·11

som
    du også skriver


Svar #7
05. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

Hvad med 5544, mathon?


Skriv et svar til: Opløse i primfaktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.