Matematik

Differentialligning

05. januar 2010 af Milll (Slettet)

Hej allesammen jeg forstår simpelthen ikke den nedenstående opg, så håber at der er en der vil hjælpe mig

Ligning: y' = k * y Løsning Y = c*e^kx

Bestem vha. formelsamlingen de fuldstændige løsninger til nedenstående differentialligningerne

y'=4y


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af NejTilSvampe

 Y = c*e4x

har bare sat ind i din formel :S

du kan også løse den uden formelsamlingen:

dy/dx = 4y

1/y dy = 4 dx

ln|y| = 4x + c

y = c*e^4x


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

#1, strengt taget er det ikke det samme c her: ln|y| = 4x + c,  y = c2*e^4x
y er nemlig e4x*ec = c2e4x


Svar #3
05. januar 2010 af Milll (Slettet)

 hvad gør jeg præcis er ikke rigtigt med :S


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.