Matematik

Vektorregning

30. januar 2005 af LillePer (Slettet)
Hej derude, et lille hint ville være herligt!

Længden af vektor a = 2
Længden af vektor b = 5

Og vektorene ganget med hinanden, a * b = 7

Hvordan beregnes længden af vektor a + vektor b?

Mvh Per

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2005 af 404error (Slettet)

Se på

|a+b|^2=(a+b)*(a+b).

Svar #2
30. januar 2005 af LillePer (Slettet)

det er forståeligt, du benytter dig af længde og skalaprodukt

a * a = │a│^2

Men koordinaterne til vektor a og b er ikke oplyst, kun deres længder


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2005 af 404error (Slettet)

Det er underordnet. Det gælder, at

(a+b)*(a+b)=|a|^2+|b|^2+2*a*b.

Alle størrelserne på højresiden er opgivet.

Svar #4
30. januar 2005 af LillePer (Slettet)

Kvadratsætningerne, må de gerne bruges inden for vektorregningen???

Har aldrig set dem anvendt inden for emnet,...

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2005 af 404error (Slettet)

Ja, skalarproduktet er distributivt - tjek selv ved at regne med komponenter.

Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.