Matematik

Bestem en ligning for linjer

06. januar 2010 af maaaads (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for den linje l , der går gennem punkterne A(3,2) og B(5,6)
Bestem en ligning for den linje m, der er parallel med l og går gennem punktet C(4,10) .


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af NejTilSvampe

 Du kan bruge  a=Δy/Δx

eller du kan stille to ligninger med to ubekendte op. <-- jeg vil gøre sådan her bare for at være besværlig nu ;)

(I) 2 = a*3 + b

(II) 6 = a*5 + b

Løs for a og b og du får l

m og l har samme hældning da de er paralelle, altså samme "a" koefficient.

så hvad end du finder a i l til kalder jeg a0

10 = a0*4 + b  da du kender a0 fra l, isolerer du b og du har ligningen for m. 


Skriv et svar til: Bestem en ligning for linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.