Matematik

hjælp..

07. januar 2010 af Cutien (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

Find ved hjælp af brøkreglen ligningen for tangenten i punktet (1,f(1)) til grafen med funktionen f(x)=x/x+1

og??

hjælp :S ??
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2010 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=786462


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2010 af MN-P (Slettet)

f(x)=h(x)/g(x)=x/x+1                h(x)=x og g(x)=x+1

Tangentens hældning er f'(1) og linien går gennem (1,f(1))

f'(x)=[h'(x)*g(x)-g'(x)*h(x)]/g(x)

1*(x+1)-1x/(x+1)2=1/(x+1)2

f'(1)=1/22=1/4

f(1)=1/2

y=ax+b ⇒ 1/2=1/4*1+b ⇒b=1/4

tangent y=1/4x+1/4


Skriv et svar til: hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.