Matematik

Reducering

07. januar 2010 af LeaSørensen3 (Slettet)

Opgaven hedder:

Reducer udtrykket 3(p+q)^2-6p(q-p)

Hvordan reducerer jeg det ? Ved jeg skal bruge nogle potensregneregler, men det hjælper bare ikke meget :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af keg (Slettet)

kvadratet på en 2-leddet størrels er kvadratet på 1.led +kvadratet på 2.led plus/minus det dobbelte produkt

facit 3(3p^2 +q^2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2010 af Duffy

Brug kvadratsætningerne...


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2010 af MN-P (Slettet)

3(p+q)^2-6p(q-p)=                    ganger ( )2 ud ved hjælp af kvadratet på en toleddet størrelse

3(p2+q2+2pq)-6p(q-p)=               ganger ind i parenteserne

3p2+3q2+6pq-6pq+6p2=             samler sammen

9p2+3q2


Svar #4
07. januar 2010 af LeaSørensen3 (Slettet)

tak for hjælpen allesammen ;) så fik jeg også lavet lektier idag :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2010 af Duffy

Nej!

Vi fik lavet DINE lektier for dig!!

Du lærer ikke noget af ikke selv at prøve først. Til eksamen sidder du alene...


Brugbart svar (2)

Svar #6
08. januar 2010 af keg (Slettet)

#6 kan kun gi dig ret. Det er her og nu løsning, men ej til eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

3(p+q)^2-6p(q-p)
=3(p^2+q^2+2pq)-6pq+6p^2
=3p^2+3q^2+6pq-6pq+6p^2
=9p^2+3q^2


Svar #8
12. januar 2010 af LeaSørensen3 (Slettet)

til #5

Jeg bad om hjælp, ikke at få løst opgaven, og jeg er ikke den type der skriver af. Valgte at bruge svar #3, da der både var vist og forklaret hvad der var gjort, så jeg havde en chance for at lære det.
Jeg er selv klar over at jeg er alene til eksamen, derfor søger jeg hjælp til opgaver jeg ikke forstår, så jeg kan lære det.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.