Matematik

Excentriciteten i en elypse

10. januar 2010 af Heksin (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej jeg har en elypse først angivet som 9x2 + 36x +4y2 -8y + 4 = 0

Denne har jeg regnet ned til følgende (undskyld at det ikke ser grafiskt pænt ud): ((x+2)2/22)+((y-1)2/32) = 1

Centrum er (-2,1) og halvakserne a= 2 og b= 3.

Jeg skal regne excentriciteten nu, og formlen er som følgende: e = √(1-(b2/a2)). Når jeg plotter talene ind i formlen, så bliver det som følgende: e = √(1-(9/4)) <=> e = √(-1,25) og min regnemaskine melder fejl når jeg skriver dette i maskinen. Skal jeg bare ignorere fortegnet og skrive følgende i regnemaskine: e = √(1,25) sådan at excentriciteten bliver 1,118? 

Er det korrekt som jeg gætter, eller er der noget jeg har overset?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2010 af peter lind

Det skal være kvrod(1 - 4/9)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

Formlen for excentriciteten fordrer at b er lilleaksen og a er storaksen; så sætter du b=2 og a=3 så virker skidtet igen.


Svar #3
10. januar 2010 af Heksin (Slettet)

Nå ok. Det vidste jeg faktist ikke, men så er problemet vel løst.


Svar #4
10. januar 2010 af Heksin (Slettet)

Det vil vel også sige at jeg skal angive halvakserne som a = 3 og b = 2, istedet for det jeg først gjorde, nemlig a = 2 og b = 3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. januar 2010 af peter lind

Begge dele er rigtig. Hvis du vil angive det mere præcist skal du angive halve storakse 3 og halve lilleakse er 2


Skriv et svar til: Excentriciteten i en elypse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.