Matematik

Gåde

10. januar 2010 af soundwalker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey

Jeg har fået stillet en opgave der lyder som følger:

Julemanden vil gerne have et overblik over sine husdyr. Han har fire slags dyr; rensdyr, geder, høns og gæs. Tilsammen har dyrene 9360 ben. Nu ved han at han har syv gange så mange geder som rensdyr og 5 gange så mange høns som gæs. Men han ved også at der er halvt så mange gæs som rensdyr og geder tilsammen.

Hvor mange dyr har julemanden af hver slags?

Håber i kan hjælpe mig (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af Blueoil (Slettet)

Sæt det hele i solve:

a er rensdyr, b er geder, c er høns, d er gæs.

solve(4a + 4b + 2c + 2d = 9360 and 7a = b and 5d = c and ½(a+b) = d,{a,b,c,d})


Skriv et svar til: Gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.