Fysik

Kalorimeter og faseskift

10. januar 2010 af Zaphbeebl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nu sidder jeg så lige med en opgave der får mig til at tvivle lidt på om jeg bruger de rigtige fremgangs metoder... nogen der kan hjælpe? til opgaven tilhører der er figur hvilken jeg har vedhæftet

Som fysiker tilfører du varme til en prøve, der består af 500 g af et fast stof.
Der tilføres varme med mængden 10,0 kJ pr. min.
Samtidig hermed måler du prøvens temperatur som funktion af tiden og tegner diagrammet som vist her til højre.
a) Hvor stor er smeltevarmen for stoffet?

Hertil skal der så vidt jeg kan forstå bruges formlen Q = m*L hvor jeg søger L.... De givne informationer hertil er
m = 500g  og

Q = 10000 J ? (det er Q's værdi jeg ikke er helt sikker på idet jeg tror at ha opnået denne værdi vha aflæsning af grafen)


b) Bestem den specifikke varmekapacitet for
prøven, når stoffet er
i) fast og
ii) flydende.

til delopgave b ved jeg at jeg skal bruge formlen Q= m*c*ΔT men ud over massen der er givet skal resten så blot aflæses fra grafen eller er der en bedre / mere præcis fremgangsmetode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af peter lind

Der er ikke vedhæftet nogen figur


Svar #2
11. januar 2010 af Zaphbeebl (Slettet)

Hmm pokkers til dårlige komputefærdigheder jeg har... nu?

Vedhæftet fil:Kalorimeteret.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2010 af peter lind

Det er meningen du skal aflæse fra grafen. I det første 1 minut opvarmes stoffet til smeltepunktet. Herunder tilføres der energien 10, 0 kJ.  I det næste 1½minut smeltes stoffet og der tilføres varmeenergien  1,5*10,0 kJ. I det følgende 1½ minut opvarmes det smeltede stof også med den tilførte varmeenergi 1,5*10,0 kJ


Skriv et svar til: Kalorimeter og faseskift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.