Matematik

Integralregning

10. januar 2010 af SarahHarding (Slettet)

 Hej

har fået denne opgave stillet;

bestem ∫3x^2e^(x^(3)+1)dx. 

ved at den skal blive:[e^(x^(3)+1)], men hvorfor??


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2010 af peter lind

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=787447


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2010 af goathunter (Slettet)

Du skal bruge integration vha. substitution:

vi har at ∫f(t)dt=∫f(g(x))*g'(x)dx

hvor t=g(x)

I vores tilfælde er g(x)=x^3 + 1 så er g'(x) = 3x^2 så hvis f(x) = e^x så er

f(g(x))*g'(x)=e^(x^3 + 1)*(3x^2) og ifølge det første jeg skrev er

 ∫f(g(x))*g'(x)dx=∫e^(x^3 + 1)*(3x^2)dx=∫e^tdt=e^t=e^(x^3 + 1)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.