Matematik

Differentiale og approksimation

11. januar 2010 af nesrevig (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogen som kan hjælpe med vedhæftet fil opg. b?

Har lige et spørgsmål til opgave a. Da   ((d/dx)f(x,y,z)=1, bøhøves man så i det samlede differentiale at skrive dx? (se opg a vedhæftet fil)

Vedhæftet fil: d&f.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Nej.

Du ville benytte en helt anden notation:

∂f/∂x=1

eller

f'x(x,y,z)=1

eller eventuelt:

f'1(x,y,z)=1

Ved partiel differentiation gælder de skrivemåder.

Jeg har en eksamen om 6 min, så jeg har ikke lige tid til b.


Svar #2
11. januar 2010 af nesrevig (Slettet)

Her er filen igen, hvis den ikke kan hentes fra top?

Men den notation jeg skrev af differentialet var rigtigt nok, da jeg fik svar tilbage fra MapleTA (online opgaveregning)

Men ved andre opgaver, giver den mig fejl når fx f'x (x,y,z) = 1 (altså hvis jeg i det samlet differentiale skriver dx for 1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2010 af peter lind

Jeg kender ikke maple; men bortset fra betegnelserne som nævnt i #1 + et forkert lighedstegn over linien der starter med d/dx, er det du skriver under a) rigtigt. Du skal have dx med i det samlede df, hvad du også korrekt skriver. Du kan ikke uden videre erstatte dx med 1.


Svar #4
11. januar 2010 af nesrevig (Slettet)

Prøv at se denne, her er ∂f/∂x=1, og skriver så dx for 1, men så får jeg pludselig fejl, i modsætning til opgaven der er vedhæftet i pdf! 

Vedhæftet fil:opg.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2010 af peter lind

Jeg kender ikke maple; men mit gæt er at det skyldes at x ellers ikke forekommer i udtrykket og maple derfor går ud fra at x ikke findes som en variabel. prøv i stedet at angiv f og bed maple om at angive df


Skriv et svar til: Differentiale og approksimation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.