Matematik

isolering

11. januar 2010 af 215 (Slettet)

isoler a

a^-3/4 = 2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af NejTilSvampe

  gør det selv! :p ej,

tag den "-3/4" rod på begge sider.

a = 2^(-4/3) = 3√(1/2^4) = 3√(1/16)

kan sikkert reduceres endnu mere, men who cares..


Svar #2
11. januar 2010 af 215 (Slettet)

Hvad mener du helt med at tage roden på begge sider


Svar #3
11. januar 2010 af 215 (Slettet)

og hvorfor er den omvendt ved 2 ?

er fuldstændig væk i dette simple stykke 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2010 af NejTilSvampe

slå dine potensregler op og lær dem udenad.

ap/q = q√ap

a-p = (1/a)p


Svar #5
11. januar 2010 af 215 (Slettet)

ja.. slog dem lige op...

kom en lille pære tændte sig lige 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2010 af NejTilSvampe

 Så hvis vi tager kvadrat roden af to f.eks.  så er det det samme som at opløfte i 1/2.

dvs.

a^-3/4 = 2

a^-3/4 / -3/4 = a^1 = 2^81/-3/4) = 2^(4/-3)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2010 af MN-P (Slettet)

a-3/4 = 2                   opløfter til4.potens på begge sider

(a-3/4)4=24              ( ap)q=ap*q  benyttes

a-3=24                      a-p=1/ap

1/a3=24

a3=1/24

a=3√1/24=3√1/16


Svar #8
11. januar 2010 af 215 (Slettet)

er denne rigtig.. ser lidt mærkelig ud... men måske er det bare mig..  


Svar #9
11. januar 2010 af 215 (Slettet)

 opgave

Vedhæftet fil:Opgave.doc

Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.