Matematik

lineære funktioner

11. januar 2010 af CliffsDame (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har mange problemer med 3 opgaver i min matematik aflevering. jeg håber inderligt i vil hjælpe mig, da det afgør min karakter

opg 1

om en lineær funktion f oplyses at dens graf går gennem punkterne (-2,6) og (4.3). bestem en forskrift for f.

opg 2.

to linier l og m er givet ved  l: y=-2x+8 og m: y= -½x + 5. tegn linierne i et kordinatsystem og beregn skæringspunkterne.

opg 3

tegn det grafiske billede af følgene stykkevis lineære funktion

            2x+3 for ≤ 3

f(x)=   -x+4  for < x < 5

           -1   for  x ≥ 5

løs grafisk ( dvs. ved aflæsning i koordinatsystemet) ligningen f(x) = 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af mathon

opg 1

om en lineær funktion f oplyses at dens graf går gennem punkterne (-2,6) og (4.3). bestem en forskrift for f.

                     y = ax + b

            a = Δy/Δx = (y2-y1)/(x2-x1)

            b = y1 - a·x1


Svar #2
11. januar 2010 af CliffsDame (Slettet)

tak (:

men hvad er a og b svar til?

er det bar hele opgave 1 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2010 af mathon


svar til

   forskriften. y = a·x + b


Svar #4
11. januar 2010 af CliffsDame (Slettet)

takker, jeg skylder (;


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2010 af Alkymisten (Slettet)

#4

Hele SP skylder mathon :-D


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2010 af mathon

2)

to linier l og m er givet ved l: y = -2x + 8 og m: y= -½x + 5.

skæring kræver
                               y = -2x + 8
og
                               y = -½x + 5                          nederste ligning trækkes fra øverste

                               0 = -(3/2)x + 3

                               (3/2)x = 3                             divider med 3

                               (1/2)x = 1                             gang med 2

                               x = 2                                    som indsat i y = -2x + 8 giver

                               y = -2·2 + 8 = 4

skæringspunkt       S = (2,4)
 

                                  


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.