Matematik

vægsthastighed.

12. januar 2010 af helle91 (Slettet)

hej, håber på lidt hjælp til følgende opgave.

-Der er opgivet en funktion: v=1.78*10-4*x0.66 som beskriver sammenhængen mellem planters vægsthastighed v (antal celledelinger pr.døgn) og deres realative overflade x (m2pr.m3)

- beregn den realative overflade, der svarer til en vægsthastighed på 0.1.

her har jeg indsat 0.1 på v's plads og fundet x, som jeg fik til x=14656.5

Mit spørgsmål lyder så: hvordan beregner jeg den procentvise stigning i v, når x stiger med 30 %.

Hvis jeg ved at den stiger med 30 % er det jo lig med 1.3 som jeg kan gange med 14656.5 og indsætte på x's plads

v=1.78*10-4*(14656.5*1.3)0.66

V= 3.1

men det er jo ikke den procentvise stigning for v. ?????????????????????


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2010 af peter lind

Så skal du jo bare sammenligne den med de 0,1 du startede med.  Resultatet ser iøvrigt ikke særlig sandsynlig ud så kontroller lige om du ikke har slået forkert op på din lommeregner.


Svar #2
12. januar 2010 af helle91 (Slettet)

Ja synes også det virker lidt besynderligt. Er det den rigtige metode jeg har brugt ? eller er der en anden der er bedre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2010 af peter lind

Metoden er rigtig


Skriv et svar til: vægsthastighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.