Matematik

Sekanter?

12. januar 2010 af shumanoo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey er der nogen som har tid til at hjælpe mig med en opgave så jeg kan lave de resten da de minder meget om hinanden ?

OPG lyder : En funktion er givet ved f(x)=2x^2-3. en sekant går gennem de to punkter med x-værdierne -1 og 2.

a) Bestem de to punkters koordinater

b.) Bestem sekantens hældning.

c) bestem sekantens ligning.

en anden sekant går igennem (0,f(0)) og (2,f(2))

d) Bestem denne sekants hældning.

Indtil videre har jeg bare tegnet grafen på min lommeregner men forstår ik det med sekanterne ? er det en linje der rører parablen..


Brugbart svar (3)

Svar #1
12. januar 2010 af Isomorphician

a) find f(-1) og f(2)

b) hældning = (y2 - y1)/(x2 - x1)

c) Indsæt et x,y-punkt og hældningen fra b) i y = ax + b og isoler b.

d) a + b + c

En sekant er en linje der skærer en kurve/graf i to punkter


Svar #2
12. januar 2010 af shumanoo (Slettet)

Tak for dit hurtige svar, altså jeg skal lige være helt med her.

a) når du skriver f(-1) og f(2) så skal jeg bare sætte dem ind på x'es plads i forskriften ikk?

b) er jeg med på :)

c) forstår jeg ik helt.. hvad mener du med at isoler b ?

d) hvad mener du med a+b+c ?

Undskyld hvis jeg spørger dum er ik den bedste til matematik


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. januar 2010 af Isomorphician

a) Jo.

b) Fint.

c) Du bruger de oplysninger du finder i a) og b)

Fx er (-1, -1) et x,y-punkt du kan indsætte i y = ax + b (lineært fordi en sekant er en linje):

-1 = a(-1) + b

Så indsætter du hældningen a fra opgave b), og isolerer b.

Så har du alle ubekendte og kan opstille ligningen for sekanten.

d) Du gentager trinene i opgave a), b) og c), bare med andre punkter.


Svar #4
12. januar 2010 af shumanoo (Slettet)

jeg får a) til -1 og 2 ?? det er da ik et koordinat


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. januar 2010 af Isomorphician

f(-1) = 2*(-1)2 - 3 = 2 - 3 = -1

f(2) = 2*(22) - 3 = 8 - 3 = 5

Dermed har du de to punkter:

(-1, -1) og (2, 5)


Svar #6
12. januar 2010 af shumanoo (Slettet)

tusind tak jeg laver videre :)


Skriv et svar til: Sekanter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.