Matematik

Find Gennemsnittet

31. januar 2005 af LiL-H (Slettet)
Hvordan finder jeg gennemsnittet af disse "tal" :

x + y, y, x, 2x + 2y


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2005 af Æ-bet-pot-man (Slettet)

Du lægger dem bare sammen og så dividere du med det antal "tal" du har, og så er det nok en god ide at forkorte udtrykket.

Dette er bare mit umildbare gæt ;-)

Svar #2
01. februar 2005 af LiL-H (Slettet)

Det bliver 4x + 4y, skal man så dividere det med 6?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2005 af LeMenga (Slettet)

Hvor får du de 6 fra?

Jeg ville gætte på at man skulle sige:
(4x+4y)/8, da du i det hele har 8 og derfor ved at dividere med 8 finder gennemsnittet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2005 af sigmund (Slettet)

Så vidt jeg kan se, så er der tale om fire tal (observationer). Disse lægger du så sammen, og dividerer med 4, og får gennemsnittet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2005 af Doven stræber (Slettet)

Svaret er x+y

(4x+4y)/4

Der er kun 4 "tal". De er adskilt af komma( (x+y) + (y) + (x) + (2x+2y) )

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2005 af Doven stræber (Slettet)

Nå...
#4 hvar vist hurtigst

Svar #7
03. februar 2005 af LiL-H (Slettet)

1000 tak, nu forstår jeg det meget bedre!

Men hvad med denne her:
x,y,x,y?

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2005 af frodo (Slettet)

samme!

læg dem sammen og del med antallet af observationer.

Svar #9
03. februar 2005 af LiL-H (Slettet)

Hmm.. Hva bliver svaret?

Tror vist nok at jeg har fået et forkert svar.

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2005 af allan_sim

#9. Hvad har du fået som svar?

Svar #11
03. februar 2005 af LiL-H (Slettet)

x + y + x + y = 2x + 2y

(2x + 2y)/ 4 = ½x + ½y ?

Det er så mit "forkerte" svar:P

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#11: Det er der intet galt med. Du kunne også observere, at der er lige mange observationer af x og y, så gennemsnittet må være
den halve sum af x og y

1/2(x+y) = x/2 + y/2

//Singularity

Svar #13
03. februar 2005 af LiL-H (Slettet)

#12: Det havde jeg slet ikke tænkt på.
Men er det så helt forkert at skrive ½x + ½y ? :(

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. februar 2005 af allan_sim

#13. Nej, det er selvfølgelig ikke forkert. At dele med 2 eller gange med 1/2 er jo det samme :-)

Svar #15
03. februar 2005 af LiL-H (Slettet)

Jubii! Endelig! Jeg kan bare det der! Hehe! :)

Skriv et svar til: Find Gennemsnittet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.