Matematik

HJÆLP

12. januar 2010 af Fynpige (Slettet)

jeg har nogle matematik opgaver som jeg har lidt svært ved.... håber i kan hjælpe mig da det hører med i en aflevering.. til på torsdag..

Om en potensfunktion f(x) = b•xa oplyses, at P(5 , 7) og Q(12, 20) er punkter på grafen for f(x).

a) Bestem en forskrift for f(x).
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af Isomorphician

Opstil to ligninger med to ubekendte:

(i): 7 = b*5a

(ii): 20 = b*12a

Del de to ligninger:

7/20 = 5a/12a

Benyt potensregneregel:

7/20 = (5/12)a

log(7/20) = a*log(5/12)

log(7/20)/log(5/12) = a

1,19915 = a

Indsæt værdien for a i enten (i) eller (ii) og isoler b.


Svar #2
12. januar 2010 af Fynpige (Slettet)

Tusiiind taak det var en stor hjælp..

 hvis jeg skal isolere b så gør jeg bare sådan her (i): 7 = 1,19915^a ??


Svar #3
12. januar 2010 af Fynpige (Slettet)

B = y1/x1^a = 7/5^1,19915 = 1,016
 

F(x) = 1,016*x^1,19915
 

sådan:D Er det her rigtigt`???


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2010 af finnped (Slettet)

det ser bedre ud :)


Svar #5
13. januar 2010 af Fynpige (Slettet)

Okay:-)


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.