Matematik

opgaver og formel til funktioner

13. januar 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

er der nogle der kan forklare mig en formel for at finde nulpunkter i trigonometriske funktioner.

og er der nogen der kan hjælpe mig med at beregne perioden i disse stykker(ved godt at formlen er T=2π / ω men er usikker på hvordan de skal sættes ind i formlen)

f(x)=2cos(x)

g(x)=2cos(x)+3

h(x)=cos(2x)

k(x)=cos(2x)+3

i(x)= sin(2x-π)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

Perioden er 2*Pi*(tallet foran x)

Så ved cos(2*x) er perioden 2*Pi*2=4*Pi 


Svar #2
13. januar 2010 af saltum (Slettet)

okay tusind tak. har du nogle forslag til nulpunkter i f(t)=7sin(x-π / 8)+7

for kan godt aflæse det på grafen på lommeregneren men skal skrive hvordan man regner det ud-


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

7*sin(x-Pi/8)+7=0

sin(x-Pi/8)=-1

x=arcsin(-1)+Pi/8

x=-3/8*Pi

Det er én løsning. De andre fås ved at lægge P*2*Pi til, hvor P kan være alle hele tal. 


Svar #4
13. januar 2010 af saltum (Slettet)

hvad er arc i x=arcsin(-1)+Pi/8?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

Det er den inverse sinusfunktion. På TI-lommeregnere hedder den sin-1


Skriv et svar til: opgaver og formel til funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.