Matematik

hjlællllp til mat

14. januar 2010 af miss2144 (Slettet) - Niveau: A-niveau

For to vektorer  a og  b i planen gælder, at vektor | a| = 15, vektor | b| = 10 og
/( vektor a, vektor b) = 120 grader

.
a) Beregn skalarproduktet af vektor a og vektor b.
b) Beregn arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne vektor a og vektor b.
c) Beregn den værdi af tallet t, for hvilken ( vektor a+ vektor tb)'_l_´vektor a.

håber nogen kan hjælpe.... jeg har fundet skalarproduktet ... og det fik jeg til -75


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af NejTilSvampe

b) T = a*b*sin(c)

c) når to vektor er vinkelrette på hinanden er deres skalarprodukt lig 0.

så  (a+tb)•(a) = 0


Svar #2
14. januar 2010 af miss2144 (Slettet)

b)  hvad er c så?


Skriv et svar til: hjlællllp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.