Matematik
"rentesregning"
31. januar 2005 af
Sztork (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med at løse sidste spørgsmål i denne opgave? MED mellemregninger, tak.
Opgave 5:
Nepals befolkningstal var på 20,1 mio. i 1995.
Befolkningstallet antages at vokse eksponentielt,og fordoblingstiden er 30 år.
D.v.s at befolkningstallet vil være 40,2 mio. i år 2025.
Bestem den årlige procentvise vækst i Nepals befolkningstal.
Bestem Nepals befolkningstal år 1990 og år 2005.
I hvilket år vil Nepals befolkningstal overstige 30 mio. ?
Opgave 5:
Nepals befolkningstal var på 20,1 mio. i 1995.
Befolkningstallet antages at vokse eksponentielt,og fordoblingstiden er 30 år.
D.v.s at befolkningstallet vil være 40,2 mio. i år 2025.
Bestem den årlige procentvise vækst i Nepals befolkningstal.
Bestem Nepals befolkningstal år 1990 og år 2005.
I hvilket år vil Nepals befolkningstal overstige 30 mio. ?
Svar #1
31. januar 2005 af allan_sim
Mellemregningerne er det jo meningen, at du selv skal lave, men du kan da få hjælpe til en generel fremgangsmåde :-)
Idet der er tale om en eksponentiel udvikling, kan du opstille en forskrift for funktionen f, der angiver befolkningstallet i millioner som funktion af antal år efter 1995.
Begyndelsesværdien b er så befolkningstallet i 1995, mens du kan finde a ud fra oplysningen om en fordoblingstid på 30 år - a er således T2-roden af 2, hvor T2 angiver fordoblingstiden.
Når du på den måde har fået opstillet f(x)=b*a^x, kan du finde det ønskede årstal ved at løse ligningen f(x)=30.
Kom med et bud på det - så skal jeg gerne se, om du gør det rigtigt.
Idet der er tale om en eksponentiel udvikling, kan du opstille en forskrift for funktionen f, der angiver befolkningstallet i millioner som funktion af antal år efter 1995.
Begyndelsesværdien b er så befolkningstallet i 1995, mens du kan finde a ud fra oplysningen om en fordoblingstid på 30 år - a er således T2-roden af 2, hvor T2 angiver fordoblingstiden.
Når du på den måde har fået opstillet f(x)=b*a^x, kan du finde det ønskede årstal ved at løse ligningen f(x)=30.
Kom med et bud på det - så skal jeg gerne se, om du gør det rigtigt.
Skriv et svar til: "rentesregning"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
