Projektopgaven (9. kl.)

Interesseret i Danmark systemskifte af 1901 men skal havde inddraget eksempler fra resten af verden?

17. januar 2010 af Celinaej (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg er ny herinde, men synes det her er et mega fedt koncept.

Jeg skal snart i gang - i morgen - med mit afgangsprojekt á 9. klasse.
Jeg er meget historie interesseret og jeg startede med at vælge emnet "ligestilling" hvor jeg ville fortælle om Danmark's udvikling indenfor emnet, bl.a. Højre/venstre, Estrup, Grundtvig og højskolerne, P.A. Heiberg, Kvindekampen o.s.v. og da overemnet hedder "Verden omkring os" blev jeg nødt til også at fortælle om andre lande. F.eks. Amerika, Saudi-Arabien og Tyskland. Jeg synes min idé er ret god, men jeg synes tilgengæld også emnet er for stort (jeg er alene om dette og selve produktet jeg skal aflevere er fremlæggesen) og jeg ville blive nødt til at forkorte det en hel masse så jeg ikke skulle stå i 1 time og snakke og snakke... Derfor prøver jeg at finde et nyt emne, og tænkte på at holde emnet omkring Danmarks systemskifte i 1901 og så fortælle lidt om systemskifte i andre lande, men HVILKE lande? ;-S Den russiske borgerkrig? flere idéér? Eller en anden idé til et emne jeg kan fremlægge, som har noget med Danmarks historie og "verden omkring os" ?

Hurtig hjælp, tak (-:

Mvh. Cej


Svar #1
17. januar 2010 af Celinaej (Slettet)

Undskyld stavefejlene i overskriften, det gik vidst lidt for stærkt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2010 af SVT (Slettet)

Hej

Lige et afklarende spørgsmål: Hvordan får du Forfatningskampen og Systemskiftet til at passe med emnet "ligestilling"?

Mvh

SVT


Svar #3
17. januar 2010 af Celinaej (Slettet)

Undskyld, er ikke så god til historie. Men kan godt prøve at forklare....

Jeg synes bare den politiske ligestilling er interessant hvis man kan sige det sådan. Altså det med at Grundtvig f.eks. lavede en højskole til bønderne så de fik en viden og holdning tl politik og demokrati. Og det med Højre/Venstre at godsejerne og den højere adel i Højre altid fik udpeget en statsminister af kongen. Estrup i 19 år.  Og Venstres kamp for at få en form for "ligestilling" mellem bønder og adelen. Og så det med at venstre ville have det samme system som England brugte, med at det parti som havde flertal sad i regeringen o.s.v.

Systemskiftet ville jeg ikke have under "ligestilling". Systemskifte var bare en mulig idé til et nyt emne jeg ville overveje at vælge.


Brugbart svar (3)

Svar #4
17. januar 2010 af SVT (Slettet)

Det lyder egentlig også meget fornuftigt, men du skal afgrænse emnet. Det vil blive alt for omfangsrigt og alt for overfladisk hvis du skal beskæftige dig med samtlige emner.

Jeg har beskæftiget mig indgående med Forfatningskampen/Systemskiftet og endvidere kvinders retlige ligestilling, så du altid velkommen til at spørge hvis du evt. vælge en af disse emne.

Vedrørende den Russiske Borgerkrig så passer den nok næppe godt ind i sammenhængen, alene på grund af karakteren af konflikten og endvidere udfaldet af denne. Den kan dog evt. bruges som en perspektivering idet der evt. kunnes drages konsekvenser af et manglende systemskifte i Danmark.

Du kunne evt. se på den engelske parlamentarisme og endvidere på den svenske politiske udviklng omkring år 1900.


Svar #5
17. januar 2010 af Celinaej (Slettet)

Ja, det er lige præcis det jeg skal - afgrænse emnet .

Mange tak for dit tilbud, det vil jeg meget gerne benytte mig af hvis jeg får behov for det.

Jeg søgte lige lidt på den engelske parlamentarisme og den svenske politiske udvikling, og jeg synes i hvert fald det med England lød meget interessant og relevant.

Jeg vil "researche" lidt mere på det i dag, om det er noget jeg kan afgrænse og alligevel fortælle meget om. Jeg bliver simpelthen bare nødt til at have et svar klar til i morgen.

Men indtilvdiere - tak for dit råd!


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. januar 2010 af hansen_09 (Slettet)

Det kunne også være spændende at kigge på den økonomiske krise i 80'erne, da vi havde schlütter som statsminister, og derefter drage paraleller til dagens situation. Samtidig kunne du også kigge på, hvilket parti, der fik magten da den økonomiske situation begyndte at gå i den rigtige retning. Kunne det ske i nutidens politik? Ved ikke om det er noget og ved ikke om det egentlig er intresant at kigge på, emn hvis du kan se noget spændende i sammenligningen mellem datiden og nutiden så har du i hvert fald en god perspektivering. Samtidig er det også let at sammenligni med 80'ernes internationale situation, da en finanskrise smitter hele verden.


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. januar 2010 af SVT (Slettet)

hvordan får du lige det til at passe til emnet og hendes problemformulering???


Svar #8
24. januar 2010 af Celinaej (Slettet)

Tak for rådene :-) Men nu har jeg fundet mit emne, og det er noget helt andet- ytringsfrihed.
Ville finde noget der var mere relevant - og er i "verden omkring os". Jeg synes der er mange gode ting at komme ind på lige i dét emne.


Skriv et svar til: Interesseret i Danmark systemskifte af 1901 men skal havde inddraget eksempler fra resten af verden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.