Matematik

isolerer

17. januar 2010 af dfordonaldduck (Slettet)

kan ikke huske hvordan man gør det

isolerer x i formlerne

y=b*ax

A=B*(1+x)n


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af XiphiasFO (Slettet)

y=b*a^x <=>
y/b=a^x <=>
log(y/b)=log(a^x)=log(a)*x <=>
log(y/b)/log(a)=x


A = B(1+x)n <=>

A/B = (1+x)n <=>

n√(A/B) = 1 + x <=>

n√(A/B) -1 = x <=>


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2010 af mathon

y = b·ax
                    ax = (y/b)
                    ln(a)·x = ln(y/b)
                    x = ln(y/b)/ln(a)
 
A = B·(1+x)n
                    (1+x)n = (A/B)
                    1+x = (A/B)1/n
                    x = (A/B)1/n - 1
 


Skriv et svar til: isolerer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.