Matematik

hjælp til SRO,haster...

18. januar 2010 af Knaas (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg ska skrive min opgave men er gået helt i stå:

Vis hvordan man bestemmer differentialkvotienten for funktionerne f(x) = ex og g(x) = A* e-kx


Gør desuden rede for at funktionen g(x) opfylder ligningen : g'(x) = k*g(x)

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af Idaxx (Slettet)

Funktionen ex har sig selv som afledt funktion: f(x) = ex, f '(x) = ex

g(x) = a * e-kx
Hmm... a bliver vel stående fordi det er en konstant. Kan ikke huske hvordan det fungerer med konstanter i ex-funktioner. TI Interactive siger den giver 0. Ved desværre ikke hvordan man skal "vise hvordan man bestemmer det".

Det sidste spørgsmål: konstanter k "forsvinder" når de differentieres. Deres differentialkvotient er 0. Altså kan der stå lige så mange konstanter i g(x)-funktionen, for når de differentieres forsvinder de.
Det hænger sammen med at g(x) er en stamfunktion til g '(x). g '(x) har mange stamfunktioner (pga. konstanterne), men g(x) har kun én afledt funktion (g '(x)).

Verstehst du? :) Beklager, hvis det er lidt kluntet skrevet.

Hilsen Ida.


Skriv et svar til: hjælp til SRO,haster...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.